vg>

Grootschalig in kleinschalige ruimte

Locatie: Opglabbeek

i.s.m. PCp architects

De kans om het gezicht van een dorpskern mee te definiëren. Met een grootschalig complex in een kleinschalige ruimte waar publieke functies en kwaliteitsvol wonen hand in hand gaan.

Residentie Schansbroek diende zich van bij de start aan als een uitdaging die we graag aanvaardden. We lieten het in harmonie aansluiten op de bestaande omliggende structuren. Toch creëerden we een eigen identiteit door uitsprongen in de gevel en door een groot stuk van de eerste verdieping te laten zweven.

Een gebouw dat naadloos haar publieke functies combineert met een uitgekiend woonklimaat. Waar privacy en leefkwaliteit voor iedereen van tel is. Met een speciale aandacht voor senioren door elke ruimte inherent rolstoeltoegankelijk te maken.

Residentie Schansbroek voorziet in een mix van wooneenheden, van klein over middelgroot tot groot en kan in het leven mee evolueren met haar bewoners door in de toekomst mogelijke herinrichting nu al flexibel te voorzien in de bouwstructuur. Generationeel verbinden, daar zijn we oprecht bewust mee bezig.